Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
346
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha `x` a személygépkocsik száma és `y` a motorbicikliké, akkor
`{(4x+2y = 128), (x+y = 39):}`

A változatosság kedvéért most nem behelyettesítve oldom meg az egyenletrendszert. Vegyük a második egyenlet kétszeresét és vonjuk ki az elsőből!
`4x+2y-2x-2y = 128-2*39`
`2x = 50`
`x = 25`
`y = 39-25 = 14`

Vagyis 25 személygépkocsi és 14 motorbicikli van a parkolóház első emeletén!
0