Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`8.`
medence űrtartalma: `x`

`3/7x+1/2(4/7x)+80000=x`
`3/7x+2/7x+80000=x`
`5/7x+80000=x` `//-5/7x`
`2/7x=80000` `//÷2/7`
`x=280000` `l` `=` `2800` `hl`

Ellenőrzés:
`3/7*280000=120000`
`1/2*(280000-120000)=80000`

A medence űrtartalma `2800` hektoliter.

`9.`
Elza életkora jövőre: `x+1`
Zoli életkora jövőre: `2(x+1)`
Elza életkora idén: `x+1-1=x`
Zoli életkora idén: `2(x+1)-1=2x+2-1=2x+1`
Elza életkora `8` év múlva: `x+8`
Zoli életkora `8` év múlva: `2x+1+8=2x+9`

`(x+8)/(2x+9)=2/3` `x=!-9/2` `//*3(2x+9)`
`3(x+8)=2(2x+9)`
`3x+24=4x+18` `//-3x-18`
`x=6`


Elza életkora idén: `6`
Zoli életkora idén: `2*6+1=13`
Elza életkora `8` év múlva: `6+8=14`
Zoli életkora `8` év múlva: `13+8=21`

Ellenőrzés:

`(14)/(21)=2/3`

Elza `6`, Zoli pedig `13` éves.
Módosítva: 3 éve
0