Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek aki segít vezesse már le nekem, hogy - hogy jött ki az eredmény!!! köszönöm!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
520
Egy háromszög alapéleinek hossza 4 cm, 5 cm és 7 cm, oldalélének hossza megegyezik az alapháromszög leghosszabb magasságával. Mekkora a hasáb felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
es, Hasábok, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mondjuk a Heron képlettel ki lehet számolni a háromszög területét:
`t = sqrt(s(s-a)(s-b)(s-c))`
ahol `s=(a+b+c)/2`
Számold ki.

Aztán a leghosszabb magasság a legrövidebb oldalhoz tartozik. Ezért a magasság ennyi:
`t = (a·m)/2`
`m = (2t)/a`
Ezt is számold ki (`a=4`)

A felszín meg a térfogat gondolom már megy...
0