Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arány, százalék

Főoldal » Általános iskola » Matematika
867
Orsi nagymamájával 24 liter málnaszörpöt főzött be. Hány db 7.5 dl-es üvegbe fér el ez a mennyiség? Hány üvegrr van szükségük, ha 3 dl-es,5 dl-es,10 dl-es,1,2 1-es,1,5 1-es, illetve 2 1-es üvegeket használnak? Vlaki help pliz:))
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
24 / 7.5 = 3.2
Tehát minimum 4 darab 7.5 dl-es üveg kell.

Hasonlóan a többit. Ha nem egész szám jön ki, akkor felfelé kell kerekíteni, és annyi üveg kell.
Pl. 3 dl-es:
24 / 3 = 8.0 -> 8 darab kell
24 / 5 = 4.8 -> 5 darab kell
0