Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Elektronika)

Főoldal » Középiskola » Fizika
423
Mekkora fluxust hozhatunk létre I = 4 A gerjesztőárammal egy körgyűrűtekercs belsejében?
A toroid adatai: N = 600 menet, R = 20 cm d = 1,5 cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
H = `(N*I)/(2*pi*R)` = `(600*4A)/(2*pi*0,2m)` = 1909,86`A/m`

`B` = `μ * H` = `4*pi*10^-7(Vs)/(Am)*1909,86 A/m` = `0,0024` `(Vs)/m^2`

`Phi` =`B * A` = `B*(pi*d^2)/4` = `0,0024``(Vs)/m^2` `*` `(pi*1,5^2*10^-4m^2)/4` = `4,24*10^-7 Wb`
1