Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5. `A(3, 0); B(1, 6)`
a) `A'(-3, 0)`
b) `M = ((-3+1)/2, (6+0)/2) = (-1, 3)`
c)
Mivel `OA'` fele olyan hosszú, mint `A\A'` - mivel `A` és `A'` `O`-ra szimmetrikus -, és mivel `MA'` is fele olyan hosszú, mint `BA'` - mivel `M` a `BA'` felezőpontja -, ezért `OM` és `AB` párhuzamosak! (a párhuzamos szelők tételének megfordítása)

`d_(OM) = sqrt((-1)^2+3^2) = 2`

6. `A(-1, 2); M(1, -1)`
Mivel a felezőpont koordinátái `A` és `B` koordinátáinak átlaga, vagyis
`m_x = (a_x+b_x)/2` (és ugyanígy `y`-ra is)

Ebből `B` koordinátája:
`b_x = 2m_x-a_x`

Tehát
`B(3, -4)`
Mellesleg így kell tükrözni is egy pontot a másikra.

7.
Ábra

8.
a)
`{:("idő (perc)", 1, 3, 4, 6, 10), ("vízmennyiség:", "65 l", "195 l", "260 l", "390 l", "650 l"):}`

b) `60*65 = "3 900 l"`
Módosítva: 3 éve
1