Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
`abs(A xx B) = 8*5 = 40`
`abs(B xx A) = 5*8 = 40`
`abs(A xx B) = 8*8 = 64`
`abs(B xx B) = 5*5 = 25`

2.
`A = {(0, 4), (1, 3), (2, 2), (3, 1), (4, 0)}`

3. `A(0, 8) ", " B(6, 0)`
`d_(AB) = sqrt(6^2+8^2) = 10`

4. `A(0, 3); B(-3, 0); C(5, 0)`
`a = abs(BC) = sqrt((5+3)^2+0^2) = 8`
`b = abs(AC) = sqrt(5^2+3^2) = sqrt 34 ~~ "5,831"`
`c = abs(AB) = sqrt(3^2+3^2) = 3 sqrt 2 ~~ "4,243"`

`s = (a+b+c)/2 = (8+sqrt 34+3 sqrt 2)/2`

`T = sqrt(s(s-a)(s-b)(s-c)) = 12`

Illetve itt a rajz alapján még lehet okosabban is számolni a területet, mert a `BC` oldal párhuzamos az `x` tengellyel, vagyis az ehhez az oldalhoz tartozó magasság párhuzamos lesz az `y` tengellyel és áthalad az `A` csúcson, vagyis `A` távolsága az `x` tengelytől, amit pontosan az `A` `y` koordinátája ad, ami 3. Vagyis `m_a = 3`, vagyis a terület
`T = (a*m_a)/2 = (8*3)/2 = 12`
Módosítva: 3 éve
1