Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik intervallum

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
Melyik intervallumba esik a ( gyök 8 + gyök 7 ) a négyzeten szám
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mi az, hogy melyik? Nincsenek intervallumok megadva...

`(sqrt 8 + sqrt 7)^2 = 8+7+2 sqrt(8*7) = 15+2 sqrt 56`

`sqrt 49 = 7 < sqrt 56 < sqrt 64 = 8 " /"*2`
`14 < 2 sqrt 56 < 16 " /"+15`
`14+15 = 29 < 15+2 sqrt 56 < 16+15 = 31`

Vagyis `29 < (sqrt 8 + sqrt 7)^2 < 31`
Módosítva: 4 éve
1