Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

HATVÁNYOZÁS 7.OSZTÁLY

Főoldal » Általános iskola » Matematika
487
az e feladat és az f feladatot kéne megoldani. Legalább holnap 12:00-ra késznek kéne lennie
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, hatványozás, 7.osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
e.)

8`4/5` = 8 * 5 + 4 = 44 ⇒ `9/15` + `10/3` = `59/15` ⇒ `44/15` - `59/15` ⇒ `(144-59)/15` ⇒ `73/15` ⇒ 4`13/15` vagy 4,8666 végtelen tizedestört.

f.)

`44/5` + `9/15` + `10/3` ⇒ `(3*44+9+5*10)/15` ⇒ `191/15` ⇒ 12`11/15` vagy 12,7333 végtelen tizedestört.
Módosítva: 4 éve
4