Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (elektronikai rész)

Főoldal » Középiskola » Fizika
442
Köszi ha segítesz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
ω = `1/sqrt(L*C)` = `1/sqrt(0,008*0,000000040)` = 55,9 `(Krad)/s`

Q = `1/R` * `sqrt(L/C)` = `1/4000` * `sqrt((0,008)/(0,000000040))` = 0,1118
2

`R = "4 k"Omega = 4*10^3\ Omega ``", "`` L = "8 mH" = 8*10^"-3"\ "H" ``", "`` C = "40 nF" = 4*10^"-8"\ "F"`

A rezonancia körfrekvencia:
`omega_0 = 1/sqrt(LC) ``=`` 1/sqrt(8*10^"-3"*4*10^"-8") ``=`` 1/sqrt(32*10^"-11") ``=`` 1/(4*10^"-5" sqrt(2/10)) ``=`` sqrt(5)/4*10^5\ "Hz" ``=`` 20 sqrt 5\ "kHz" ~~ "55,902 kHz"`

A jósági tényező pedig:
`Q_0 = P_"m"/P_"h" ``=`` 1/R sqrt(L/C) ``=`` 1/(4*10^3) sqrt((8*10^"-3")/(4*10^"-8")) ``=`` sqrt(2*10^5)/(4*10^3) ``=`` (10^2 sqrt 20)/(4*10^3) ``=`` (2 sqrt 5)/40 ``=`` sqrt(5)/20 ~~ "0,112"`
0