Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szazalak

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
432
ha 5 es x egyenesen aranyos 6-tal es 12-vel, akkor x =?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`5/x=6/(12)`
`5/x=0,5` `//*x`
`5=0,5x` `//÷0,5`
`x=10`

Ez volt a bonyolultabb megoldás.
Egyszerűbb megoldás: `12` kétszerese a `6`-nak, tehát az `x` is kétszerese lesz az `5`-nek. `2*5=10`
2