Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika (Másodfokú egyenlet)

Főoldal » Középiskola » Matematika
445
Iyen feladatokat irjatok már ,de csak ilyet másat ne csak ezt szeretném gyakszizni...kb 4,5 példa kellene.
Csatoltam képet.
Köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(2 + 3x)2 = 4

(7 - 2x)2 = 49

(4 + 4x)2 = 16

(8 - 5x)2 = 64

(11 + 7x)2 = 121
1

A képen egyébként lemaradt egy `x` a `"-"30` után. Az egyenlet tovább vezetve:
`9x^2-30x = 0`
`x(9x-30) = 0`
`"I. " x_1 = 0`
`"II. " 9x-30 = 0 " /"+30`
`9x = 30 " /":9`
`x_2 = 30/9 = 10/3`
2