Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
482
Tudnátok segiteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
a=8
b=10
c=16
Írd fel a koszinusztételt:
c² = a² + b² - 2ab·cos γ
Ebből kijön a γ.

Aztán írd fel másik oldalra is:
b² = a² + c² - 2ac·cos β
Ebből kijön β.

Aztán α már egyértelmű.
0