Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

362
A munkavállaló nettó munkabérét a bruttó béréből számítják ki levonások és jóváírások alkalmazásával. Gál úr bruttó bére 2022 áprilisában 320 000 forint volt. A 2022-ben érvényes szabályok alapján különböző járulékokat vonták le. Ezen felül a bruttó bérből személyi jövedelemadót is levontak, ez a bruttó bér 125%-ának a 15%-a volt. A levonások után megmaradó összeghez hozzáadtak 17 000 forintot adójóváírásként. Az így kapott érték volt Gál úr nettó bére az adott hónapban.

a) Számítsa ki, hogy Gál úr bruttó bérének hány százaléka volt a nettó bére az adott hónapban!
Nagy úr nettó bére 2022 áprilisában 185 000 forint volt. Nagy úr fizetésénél a levonásokat ugyanazzal az eljárással számították ki, mint Gál úr esetében, de ebben a hónapban Nagy úr csak 6500 forint adójóváírást kapott.

b) Hány forint volt Nagy úr bruttó bére az adott hónapban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ha jól értelmezem, ennek a megoldásához szükség van a jelenleg hatályos adózási nemekre :( Így ez nem egy matek feladat. Kár érte. Bazsa átadtam! :(
Módosítva: 1 éve
1

Megtaláltam az ötletadó alap feladatot a kedves tanárodnak. Amely már alapfeladatként is abszolút hibás adózási szempontból. Az hogy csak át írta az adatokat és hibásan egy fontos adatot kihagyva elküldte csak hab a torta tetejére.

https://www.studiumgenerale.hu/wp-content/uploads/442-478-Szoveges-feladatok_mo.pdf 15. feladat

SZJA-t a bruttó bérből számítunk. Ilyen hogy a bruttó bér 125%-ából ez abszolút nem valós. De gondolom a feladat megspékelése ként rakták bele,

Minden adózási szabályt felrúgva és elégetve a hülyeség oltárán. Az alábbi megoldást kaphatjuk:
(Az eredeti megoldás mintájára készült.)
Módosítva: 1 éve
0