Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
Hány liter 3,8 %-os és 6,9 %-os sóoldatot kell összekevernünk ahhoz, hogy 90 liter 4,1 %-os sóoldatunk legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x * 0,038 + 0,069 * (90 - x) = 90 * 0,041
0,038x + 6,21 - 0,069x = 3,69
- 0,031x = - 2,52
x = 81,29 l

81,29 liter 3,8%-ost.
90 - 81,29 = 8,71 liter 6,9 %-ost.
2

x * 0,038 + 0,069 * (90 - x) = 90 * 0,041
0,038x + 6,21 - 0,069x = 3,69
- 0,031x = - 2,52
x = 81,29 l

81,29 liter 3,8%-ost.
90 - 81,29 = 8,71 liter 6,9 %-ost.

Én is pont így oldottam meg.
Módosítva: 4 éve
-2