Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nehééz

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
449
szinuszköbmegháromszorgyök7szorozvacos4xmínusz12egyenlő0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
`sin^3+3 sqrt 7*cos 4x-12 = 0`

A szinusz függvénynek nincs argumentuma... ;)
1

Az egyenletnek akkor sincs gyöke, ha az értelmesebb
`sin^3x+3*sqrt(7)cos(4*x)-12=0` egyenletet választanánk. Ugyanis
`max_(x in RR)(sin^3x+3*sqrt(7)cos(4*x)-12)=3*sqrt(7)-11 approx -3,0627`-et felhasználva adódik, hogy nincs egyetlen olyan `x in RR` érték sem, hogy az adott egyenlet zérussá váljon.
Módosítva: 3 éve
0