Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Parabola egyenlete 4.

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
4016 b) feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`F(0; "-4")`, a vezéregyenes egyenlete: `y = 4`

Tehát
`p = -8`

A tengelypont pedig ismét az origó:
`T(0; 0)`

Vagyis:
`x^2 = -16y`
1