Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szamtani sorozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
440
Mínuszosokkal még gondban vagyok
Gyakrolnék érettségire
Valaki letudja nekem vezeti ezeket röviden? Utána tudnám értelmezni hogyan kell elvégezni. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
an = a1 + (n - 1) * d képletbe be helyettesítesz és kiszámolod.
an = annyiadik szám ahányadikat kiakarod számolni
a1 = a sorozat első tagja
n = annak a számnak a sorszáma amelyiket ki akarod számolni
d = a differencia az az két egymát követő tag különsége

Kettőt random megcsináltam példának. A többi már biztosan menni fog.
Módosítva: 4 éve
0

Sp-nek sok-sok szeretettel:

`b)`
`a_1=-129`
`d=18`
`a_230=-129+(230-1)*18=3993`

`d)`
`a_1=129`
`d=13`
`a_43=129+(43-1)*13=675`

`e)`
`a_1=-188`
`d=10`
`a_411=-188+(411-1)*10=3912`

`f)`
`a_1=-91`
`d=-14`
`a_250=-91+(250-1)*(-14)=-3577`

1