Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronika pótvizsga típus feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
376
Egy 400 V feszültségre kapcsolt villamost motor 3 kW-os szivattyút üzemeltet. A motor a hálózatból 9,1 A-t vesz fel.
Határozzuk meg a motor hatásfokát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`P_("hasznos")` = 3000 W

`P_("befektetett")` = `U*I` = `400V*9.1A` = 3640 W

`eta=P_("hasznos")/P_("befektetett")` = `3000/3640` = 0,824

A motor hatásfoka 82,4 %-os.
0