Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronika pótvizsga típus feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
373
Un = 230V
In = 10 A
És 1 kWh fogyasztás 600 tárcsafordulatot jelent.
Egy villamost műhely főzőlapját 10 percre bekapcsoltuk. Ezalatt a fogyasztómérő tárcsája 150 fordulatot tett meg. Határozzuk meg a főzőlap teljesítményét illetve az áramfelvételt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha 1 kWh (1000 Wh) fogyasztás 600 fordulat, akkor

mekkora fogyasztás 150 fordulat?

`Q`=`150/600*1000` = 250 Wh

t = 10 min = `1/6` h

`P=Q/t` = `250/(1/6)` = 1500 W a teljesítménye.

P = `U*I` `rightarrow` I = `P/U` = `1500/230` = 6,52 A az áramfelvétel.
0