Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértékegység átváltás

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
Sziasztok! 9. Osztályos vagyok, és segítséget szeretnék kérni a mértékegységátváltásokból. Aki ezt nagyon érti az kérem segítsen, minden fontosat írjon ki nekem amit csak tudni kell róla! Szakács leszek most kezdem a 9. Osztályt, és szeretném megtanulni. Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Először tanulmányozd a táblázatokat, aztán keress feladatokat a neten, ha nem érted, itt magyarázzuk.
2

Hát amit tudni kell általában, az a mértékegység előtagoknak a jelentése...
A mili- ezredet jelent, a centi- századot, a deci- tizedet, a deka- tízszerest, a hekto- százszorost, a kilo- pedig ezerszerest.

Illetve ha valami a négyzeten, vagy köbön van, akkor a normál esetben lévő arányszámot is a négyzetre, vagy köbre kell emelni. Pl a `"dm"^2` és a `"cm"^2` között az arány 100 lesz 10 helyett, mert `"1 dm"\ =\ "10 cm"`, de ha négyzeten vannak, akkor 10 négyzetét kell venni, tehát `"1 dm"^2 = 10^2\ "cm"^2 = "100 cm"^2`. Ugyanígy ha valami a harmadikon van. Szerintem nagyjából ennyit kell tudni...
Módosítva: 4 éve
3

Itt egy gyakorló:
1