Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segits

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Nem ertem ezeket a feld kerlek segits rajtam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

`2a+3b+4c=30`

Azt érdemes tudni, hogy

páros x páros = páros

páros x páratlan = páros

páratlan x páros = páros

páratlan x páratlan = páratlan

Az összeg első és harmadik tagja páros, így a másodiknak is annak kell lennie.

A második tag úgy lehet páros, ha a szám is páros; egy páros prím van, a kettő.

b = 2

`2a+3*2+4c=30` /-6

`2a+4c=24` /:2

`a+2c=12`

2c-ről tudjuk, hogy páros; a viszont mindenképpen páratlan, így, ha `a ne b ne c`, akkor nincs megoldás. Ha lehetnek egyenlők, akkor a = 2 és c = 5.

b,

`a+10b+12c=82`

Ez is csak úgy lehet, ha mind páros, akkor a = 2

`10b+12c=80`

`5b+6c=40`

Mint az előzőnél, ha lehetnek egyenlők, akkor b = 2 és c = 5. Ha nem, akkor nincs megoldás.
1