Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
Kerlek segits
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

- A C csúcsnál levő szög:

`158+x=180`

x = `180-158` = 22°.

- Az A csúcsnál levő szög:

`x/2+10` = `22/2+10` = `11+10` = 21°.

- A B csúcsnál levő szög:

`beta` = `180-(22+21)` = 180-43 = 137°.
0