Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kerlek segits

Főoldal » Általános iskola » Matematika
427
Elfelejtettem h h kell ezeket meholdani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`4^9` = `(2^2)^9` = `2^(2*9)` = `2^(18)`

`2^(18)/2^3` = `2^(18-3)` = `2^(15)`-szerese.

b,

`27^3` = `(3^3)^3` = `3^(3*3)` = `3^9`

`3^(27)/3^9` = `3^(27-9)` = `3^(18)`-szorosa.
0