Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vajon jol oldottam meg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
371
Kerlek mond meg h mit tevedtem ha NM jo
És a d alponba kerlek segits
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Jól oldottad meg! :)

A d-t is ugyanúgy kell megoldani!
`{(a^2-b^2 = 81), (a-b = 3):}`

Mivel `a^2-b^2 = (a+b)(a-b)`, ezért ha osztjuk az egészet `(a-b)`-vel:
`(a^2-b^2)/(a-b) = a+b`

Tehát
`a+b = 81/3 = 27`
Módosítva: 4 éve
0