Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sehitesg

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
Sos kerlek sos
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
plss
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(a+-b)^2 = a^2+-2ab+b^2`

Vagyis
`a^2+color(red)(8a)+16 = (color(red)(a+4))^2`
`a^2-color(red)(2a)+1 = (color(red)(a-1))^2`
`9x^2-color(red)(30x)+25 = (color(red)(3x-5))^2`
`9x^2-color(red)(6 sqrt 5 x)+5 = (color(red)(3x-sqrt 5))^2`
1