Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora tömegű csapadék válik le, ha 8,50g ezüst-nitrát ezüstionjait feleslegben vett nátrium-klorid oldattal reagáltatjuk?

Főoldal » Középiskola » Kémia
651
Ennek a feladatnak a megoldásában szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, ezüstnitrát, csapadék, ezüst-nitrát
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`AgNO_3` + `NaCl` `rightarrow` `ul(AgCl)` + `NaNO_3`

`M_(AgNO_3)` = 169,87 `g/(mol)`

`M_(AgCl)` = 143,32 `g/(mol)`

8,5 g `AgNO_3` az `8.5/169.87` = 0,05 mol. A reakcióegyenlet szerint ugyanennyi, azaz 0,05 mol ezüst-klorid válik le, ami `0.05*143.32` = `color(red)("7,17 g")`.
0