Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítással kapcsolataos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1548
Háromnapos gyalogtúránk első napján az út 2 ötöd részét,a második napon a hátralévő út felét tettük meg.Az utolsó napon 15 km-t gyalogoltunk.
a.) A teljes út hány százalékát tettük meg az első ,a második ,illetve a harmadik napon?
b.)Hány km volt a teljes túra útvonala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha minden igaz:

a)
1. nap: 2/5 rész = 0,4 --> 40%
2. nap: A hátralévő út 1/2 rész = 100-40/2 = 30%
3.nap: 15 km --> 100%-40%-30%= 30%

b) Ha 15km 30%, akkor a 10% 1/3 annyi: 15/3= 5km
Ha 10% 5 km, akkor 100% 10x ennyi --> 50km hosszú a teljes út.
0