Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Határozd meg az eredményt

Főoldal » Általános iskola » Matematika
505
Számitsd ki a kör kerületét és területét ha r=4cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

4
`K=2rpi`

`K=2*4*pi=8pi≈25,13` `cm`

`T=r²pi`

`T=4²pi=16pi≈50,27` `cm²`

De most akkor az is kell, amit képként csatoltál?
Módosítva: 4 éve
4

A táblázatot úgy tudod kitölteni, hogy a számokat beírod az `x` vagy az `y` helyére.

`y=2x+3`

`2*0+3=3`
`2*1/2+3=4`

Itt meg az `y` helyére helyettesítesz be:
`-3=2x+3` `//-3`
`-6=2x` `//÷2`
`x=-3`

`0=2x+3` `//-3`
`-3=2x` `//÷2`
`x=-3/2`

`1=2x+3` `//-3`
`-4=2x` `//÷2`
`x=-2`

`3`-nál metszi az `y` tengelyt és `-1,5`-nél az `x` tengelyt.

De, ahogy kazah is írta racionális számok halmazán nem igazán lehet függvényt ábrázolni, ezért most a valós számok halmazán (`RR`) fogom. Csatoltam is a képet róla.
3


És még ott a kettes feladat, aminek a vége nem látszik, de tippelem, hogy 'több' van írva.

`a_4` = 5

`a_3` = `a_4-3` = `5-3` = 2

`a_2` = `a_3-3` = `2-3` = -1

`a_1` = `a_2-3` = `-1-3` = -4

`a_5` = `a_4+3` = `5+3` = 8

Számtani sorozatról van szó.
3

Mi ez a nagy tömörülés itt, mi? :@ Mindenki olyan okosnak képzeli magát... Azt hiszitek mindent tudtok! Mihaszna csürhe!




Hát akkor már én is okoskodok egy sort, nehogy már ne! :D

Először is jók a képek (kár hogy Bazsa törölte a sajátját, így a tömörülés se az igazi... :( ), de egyiken se látszik az a tartomány, amin a feladatban is ábrázolni kell a függvényt, így én is csináltam egy képet! >.<

Ami pedig az értelmezési tartományt illeti: a racionális számok halmazáról elmondható, hogy bármely két különböző racionális szám között van egy harmadik, így végtelen sok. Vagyis tulajdonképpen a racionális számok halmazán is ugyanúgy néz ki egy függvény képe, mint a valós számok halmazán. Persze igaz, hogy érdekes kitétele ez a feladatnak, de jelen esetben ez semmiféle lényegi különbséget nem eredményez.

(Nyilatkozat: Sajnos nem magamtól vagyok ennyire penge, nem fejből mondtam ezt fel, hanem a Wikipédiáról másoltam... :( Mindenkitől elnézést kérek, aki emiatt átverve érzi magát, még egyszer sajnálom, hogy tudom az internetet használni és ennek köszönhetően állításokat megfogalmazni. Köszönöm a megértéseteket.)
Módosítva: 4 éve
3