Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem igazán értem hogyan lehetne átváltani?

Főoldal » Középiskola » Fizika
446
Mekkora a térfogata 40 N súlyú víznek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`40` `N` az kb. `4` `kg`.
tehát:
`m=4` `kg`

A víz sűrűsége pedig: `997` `(kg)/(m³)` kerekítve `1000` `(kg)/(m³)`

Sűrűség kiszámolása:
`ρ=m/V`
Átrendezve az egyenletet:
`V=m/ρ`
Behelyettesítve:
`V=4/(1000)=0,004` `m³` azaz `4` `dm³`

Írj, ha valamit nem értesz!
Módosítva: 4 éve
2