Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
498
Az iskolát 9 festő 72nap alatt festi ki. Mennyi idő alatt végezne 12festő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolkodjunk józan paraszti ésszel:
9 festő 72 nap alatt kifesti az egész iskolát (ami az iskola `1/1` része).
1 festő 72 nap alatt kifesti az iskola `1/9` részét.
1 festő 1 nap alatt kifesti az `1/(9·72)` részét.
12 festő 1 nap alatt kifesti a `(12)/(9·72) = 1/(9·6)` részét.
12 festő x nap alatt kifesti az `x/(9·6)` részét. Kifesti az egészet, vagyis:
`x/(9·6) = 1`
`x = 9·6`
Módosítva: 8 éve
0