Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer 2. Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Számítsuk ki az alábbi parabola és egyenes közös pontjainak koordinátáit, ha egyenletük a következő:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(y^2=5-x), (3x-4y=5 => x = (4y+5)/3):}`

`y^2 = 5-((4y+5)/3) " /"*3`
`3y^2 = 15 - 4y - 5`
`3y^2+4y-10 = 0`

`y_1 = -2/3 - sqrt(34)/3 ``", "`` y_2 = -2/3 + sqrt(34)/3`

`x_1 = 4/3(-2/3 - sqrt(34)/3)+5/3 = -8/9-(4 sqrt 34)/9+15/9 = 7/9-(4 sqrt 34)/9`

`x_2 = 4/3(-2/3 + sqrt(34)/3)+5/3 = 7/9+(4 sqrt 34)/9`
Módosítva: 4 éve
0