Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pótvizsga kérdések 11.

Főoldal » Középiskola » Kémia
354
Hány kg 70%-os tisztaságú szenet kell elégetni, hogy 8,8 kg CO2-t nyerjünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C` + `O_2` = `CO_2`

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

`A_C` = 12 `g/(mol)`

8800 g `CO_2` az `8800/44` = 200 mol. Ez keletkezik 200 mol szénből, ami `200*12` = 2400 g = 2,4 kg

2,4 kg szén felel meg 70%-nak

100 %-nak megfelel `100/70*2.4` = 3,43 kg szenet égetünk el.
0