Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pótvizsga kérdések 1.

Főoldal » Középiskola » Kémia
355
Egy vegyület moláris tömege 30,0 g∙mol-1 40,0%-ban szenet, 53,3%-ban oxigént és 6,7%-ban hidrogént tartalmaz. Mi a tapasztalati képlete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Van tehát 1 molban `30*0.4` = 12 g szén (1 mol); `30*0.533`=16 g oxigén (1 mol) és `30*0.067` = 2 g hidrogén (2 mol).

Az összegképlet `CH_2O`, tapasztalati képlet: HCHO, a formaldehid lesz az.
0