Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy különleges kérdés

182
Önszorgalomból elkezdtem tanulni a gépészeti ismereteket, mivel érdekel a kerti gépszerelés. (Fűnyíró, kapálógép, benzinmotoros fűkasza..). Az iskolában egészen más szakon vagyok, ez csak szimplán önszorgalomból kezdtem el, mivel ha füvet nyírok akkor nem csak annyi érdekel, hogy hogyan kell berántani a gépet, hanem elkezdett érdekelni, hogy a karburátorba hogyan jut el a benzin, stb. Mivel kisvárosban élek, ezért elmentem a könyvtárba ahol gépészeti alapismeretekkel kapcsolatos témában választottam könyvet. A gépészeti alapismeretek összefügghet a kerti gépjavítással? Valahol összetalálkozik a könyvben olvasott tudás és az én általam érdekelt témámmal kapcsolatban?? Lehet, hogy egy kicsit hülye kérdés, de senkinek nem tudom feltenni, lécci válaszoljatok rá minél hamarabb! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Egyéb

Válaszok

2
A gép javítással nem hiszem, hogy nagyon összefügg. Ha pl. meg tanulod, hogy egy motor hogy működik, akkor pont arról van szó, hogy ha MŰKÖDIK, akkor tudod mi történik, de ha egy összetett szerkezetben elromlik valami, akkor nem feltétlenül van meg a tudásod, hogy a hibát beazonosítsd.
Míg aki ezzel foglalkozik az tudja, hogy a hibajelenség alapján mit érdemes megnézni, mivel ebben van gyakorlata.

Nem tudom, hogy a gépészeti alapismereteket milyen mélységekben magyaráz el dolgokat, így nem tudom, hogy pont abban a könyvben lesz-e valami, ami a valóságban szembejön, de ha pl. megtanulod, hogy hogy működik egy motor, akkor igen, a motoros eszközökben lévő motor felépítését, működését valamilyen szinten érteni fogod.
0

Nem értek ehhez, de úgy gondolom, valamennyire összefügg.

Ha megtanulod, hogy működik a fűnyíró még nem fogod tudni megszerelni, de a megjavításához valamennyire muszáj tudni azt, hogy hogy működik. Az orvosi egyetemen is először azt tanulják meg, hogy hogy működik az emberi szervezet, és csak utána a beteg szervezet gyógyítását. Itt is valami hasonló lehet a helyzet. A könyv alapnak jó, de valószínűleg utána még kell képezned magad.

Mégegyszer mondom nem értek hozzá, szóval a tévedés jogát fenttartom.
0