Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta geometria (megcsináltam de nem tudom hogy jó e)

Főoldal » Középiskola » Matematika
457
Számítsd ki a háromszög oldalainak hosszát a csúcsok koordinátáinak ismeretében. Majd számítsd ki a háromszög kerületét.
A (6; 7)
B (8; 2)
C (-5; 0)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

Két pont `P_1(x_1, y_1); P_2(x_2, y_2)` távolsága:
`d = abs bar(P_1P_2) = sqrt((x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2)`

Vagyis
`a = abs bar(BC) = sqrt((("-5")-8)^2+(0-2)^2) = sqrt 173 ~~ "13,153"`
`b = abs bar(CA) = sqrt((6-("-5"))^2+(7-0)^2) = sqrt 170 ~~ "13,038"`
`c = abs bar(AB) = sqrt((8-6)^2+(2-7)^2) = sqrt 29 ~~ "5,385"`

`K = a+b+c ~~ "31,577"`
1