Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 5 kérdésnek kéne a megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A BC egyenes meredeksége:

`m_(BC)` = `(y_C-y_B)/(x_C-x_B)` = `(3-(-5))/(3-(-1))` = `8/4` = 2

A vele párhuzamos egyenesnek is ennyi a meredeksége (m=2). Az A pont koordinátáit behelyettesítjük az egyenes általános egyenletébe:

y = mx+b

`2=(-3)*2+b`

b = 2 + 6 = 8

A keresett egyenes egyenlete:

`y=2x+8`

0