Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az 5 kérdésnek kéne a megoldása

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A BC oldal oldalfelező (legyen a D pont) koordinátái:

`x_D=(x_B+x_C)/2` = `(3+5)/2` = 4

`y_D=(y_B+y_C)/2`= `(2+8)/2` = 5

D(4;5)

Az A és D pont távolsága:

`d_(AD)=root()((x_D-x_A)^2+(y_D-y_A)^2)` = `root()((4-1)^2+(5-1)^2)` = `root()(3^2+4^2)` = `root()(25)` = 5

Az oldalfelező hossza 5 egység.
-1