Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
467
1 a,Határozza meg a tizenötödik és a huszadik Fibonacci-számot.
1 b, Változtasson a Fibonacci-számok eredeti képzési szabályán. Írja fel az első tíz értéket. Ha ugyanúgy két szomszédos érték összeadásával kapja meg a következőket:

a; az első szám -1, a második 1.
b; az első szám 1, a második -1.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. A Fibonacci-számok definíciója:
`F_n = {("0,", "ha " n = 0; ), ("1,", "ha " n = 1; ), (F_(n-1)+F_(n-2) ",", "ha " n >= 2; ):}`

a)
Szerintem a legkönnyebb, ha sorban elmegyünk a 15.-ig és a 20.-ig, mivel a legkönnyebben mindig az előző két elemből kaphatjuk meg a következőt (noha nem ez az egyetlen módja).
`[[F_1, F_2, F_3, F_4, F_5, F_6, F_7, F_8, F_9, F_10, F_11, F_12, F_13, F_14, F_15, F_16, F_17, F_18, F_19, F_20], [1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, color(red) 610, 987, 1597, 2584, 4181, color(red) 6765]]`

b)
`I.`
`[[F_1, F_2, F_3, F_4, F_5, F_6, F_7, F_8, F_9, F_10], [color(red) "-1", color(red) 1, 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13]]`

`II.`
`[[F_1, F_2, F_3, F_4, F_5, F_6, F_7, F_8, F_9, F_10], [color(red) 1, color(red) "-1", 0, "-1", "-1", "-2", "-3", "-5", "-8", "-13"]]`
Módosítva: 4 éve
1