Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sinx

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
A 6 kérdésnek kéne a válasz
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`cosx= 3/5`

`cos^2x` = `(3/5)^2` = `9/25` = `1-sin^2x`

`sin^2x=1-9/25` = `(25-9)/25` = `16/25`

`sinx_1=root()(16/25)` = `4/5`

`sinx_2=-root()(16/25)` = `-4/5`

A megadott tartományon `0 le sinx le 1`, így csak az első megoldás jöhet szóba.

Megoldás: `sinx=4/5`
2