Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Parabola

Főoldal » Középiskola » Matematika
2092
Fókuszpont, tengelypont, vezéregyenes kiszámítása, ha a következő a parabola egyenlete:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szorzattá alakítjuk.
6y - 12 = - (x + 1)2
6 * (y - 2) = - (x + 1)2
-6 * (y - 2) = (x + 1)2

Ebből látszik hogy y = - 2 tehát pozitív irányba értelmezzük.
x = 1 tehát negatív irányba értelmezzük.

Tengelypont tehát: (-1; 2)
Módosítva: 4 éve
2