Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérek.

200
Jelenleg egy kisvárosban járok technikumi gimnáziumban, ami annyit takar hogy öt éves a képzés érettségivel, és szakmával jár, ha elvégezzük. Következő tanévben megyek 11. évfolyamra. Informatikai rendszer és alkalmazásüzemeltető szakon vagyok. Nagyon félek az érettségitől, hogy mi lesz, főleg az angol nyelvtől. Az a bajom az angollal, hogy az iskolában amit a tanár úr kér szavakat azokat megtanulom de pár hónap múlva valahogy köddé vállnak a fejemből, és bajban vagyok az angol mondat alkotással is, hiába gondolom végig mindig az angol szórendet. De bevallottam magamnak, hogy a legrosszabb az, hogy kevés a szókincsem. A történelem érettségivel kapcsolatban is kérnék tippeket, mert valahogy mindig összekeverednek az évszámok és az események a fejemben. Őszintén leírom, hogy legjobban a matek érdekel, ezért nyáron előrehaladtam magamtól a tananyagban, próbálom megérteni azt, amit jövőre fogunk tanulni. Az infós órákra úgy szoktam tanulni, hogy bemagolom az IT részét a tananyagnak, a programozás meg hát.. (próbálom megérteni, mindig teleírom megjegyzésekkel magamnak a programot). Ennek ellenére még mindig érdekel a szakma. Gondolkodom a továbbtanulásban is, az ELTE IK-ra szeretnék jelentkezni. Az ELTE oldalát többször is látogatom, de a gyakori kérdéseknél, hogy kell-e valamilyen tárgyból emelt szinten érettségizni az oldalt megnyitva nem érhető el az oldal sajnos. Én teljesen "hülye" vagyok az ilyenekhez, de ha valaki emelt szinten szeretne érettségizni valamiből akkor mikor kéne elkezdeni a tanulást, mert az a baj, hogy a középsuliban középszinten tanítanak. Illetve hogy van az érettségi? Ha valaki leérettségizik középszinten valamilyen tárgyból, utána leérettségizhet emelt szinten? Lenne még egy fura kérdésem, remélem nem probléma? Emelt szintű érettségire egyedül fel lehet készülni, vagy kell hozzá magántanári segítség? Illetve köztetek van olyan, aki már tanult, vagy még tanul az ELTE IK? Nagyon szívesen fogadok tanácsokat, hogy mit csináljak, ezt előre is köszönöm. :) Bevallhatom azt is, hogy eléggé visszahúzódó, félénk természetű ember vagyok. Ez mennyire nehezítheti az álmomat, hogy az ELTE-n tanulhassak? Lehet, hogy túlaggódom a dolgot, de már arra is gondoltam, ha nem sikerül bejutnom az ELTE-re és nem sikerül az érettségi sem, akkor belevágok a kereskedelmi életbe, mert érdekel kereskedelem. Erre milyen lehetőségek vannak, egyáltalán érettségi nélkül tudok vezetni egy kisboltot? Kérlek segítsetek, próbáljatok valamiben tippet adni, lehet szó tanulási tanácsok, tippek, vagy akármi..
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
4
Középiskola / Informatika

Válaszok

1
A programozás gyakorlásához egyébként vannak jó oldalak, mint pl. a hackerrank.com.

Csak a kérdésekre fókuszálva:

1. " Illetve hogy van az érettségi? Ha valaki leérettségizik középszinten valamilyen tárgyból, utána leérettségizhet emelt szinten?"
Hogy ha ezt a kérdést úgy érted, hogy mindenki megírja a középszintet és aki akarja az tovább mehet emelt szintet írni, akkor nem. Te előre megmondod, hogy melyik tárgyból milyen szintű vizsgát szeretnél tenni és csak azt teszed.
Ennek azért van lényege, mivel az emelt szintet nem a saját iskoládban írod, hanem egy másik iskolában.

2. "Emelt szintű érettségire egyedül fel lehet készülni, vagy kell hozzá magántanári segítség?"
Elméletben lehetséges, gyakorlatban szerintem lényegesen nehezebb.
Egyébként nálatok nem tudom, hogy hogy van, de 11.-től elvileg kellene lennie fakultációs tárgyaknak. Ez azt jelenti, hogy te megmondod az iskolának, hogy miből szeretnél emeltet tenni és az iskola ennek megfelelően abból a tárgyból további órákat biztosít.

3. "Illetve köztetek van olyan, aki már tanult, vagy még tanul az ELTE IK?"
Nekem van ismerősöm, aki ott tanult.

4. "Ez mennyire nehezítheti az álmomat, hogy az ELTE-n tanulhassak?"
Nem hiszem, hogy a személyiségnek bármilyen szerepe van, hogy melyik egyetemen tanulsz vagy szeretnél tanulni.

5. "Erre milyen lehetőségek vannak, egyáltalán érettségi nélkül tudok vezetni egy kisboltot?"
Vannak olyan egyetemi szakok, ami kereskedelem orintáltak.
Elméletben pedig tudsz kisboltot vezetni, gyakorlatban viszont nem valószínű, hogy olyan pozícióba tennének és sok helyen még elvárás is egy ilyen pozíciónál az érettségi minimum, hacsak nem magánvállalkozó akarsz lenni.
0