Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
Mennyi 21150-nek az 1/72 része,1/24-része es az 1/16-része
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mondanám, hogy megszorzod `1/72`-del, `1/24`-del, `1/16`-dal, de gondolom a tört számokat még annyira nem ismered.

Szóval:
Először elosztod a 21150-et 72-vel, 24-gyel, 16-tal. Majd megszorzod 1-gyel. De mivel az eggyel szorzás olyan, mintha semmit sem csinálnál, ezért azt lehet hagyni. Ha viszont más szám van pl. `7/72`, akkor már meg kell szorozni héttel.

`21150:72=293,75`
`21150:24=881,25`
`21150:16=1321,875`

Ha kérdésed van, tedd fel, megpróbálok majd segíteni!
Módosítva: 4 éve
0