Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Plss

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SEGÍTÉG
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A háromszög egy külső szöge megegyezik a két nem mellette fekvő belső szög összegével:

`x+x+6=x+22`
`2x+6=x+22` `//-6`
`2x=x+16` `//-x`
`x=16`

`B=16°`
`C=16+6=22°`
`A'=16+22=38°`
`A=180-16-22=142°`

`Ell:`
`16+22+142=180`
`142+38=180`

Szólj, ha kérdésed van!
Módosítva: 4 éve
0

Ehhez mindösszesen két dolgot kell tudni.

Az egyik, hogy két olyan szög, amelyeknek egy-egy szára azonos, a másik kettő pedig egyenest alkot, egymást egyenesszöggé egészítik ki, vagyis 180°-ra. Ezeket mellékszögeknek hívjuk. Azaz az `A` csúcsnál a háromszögön belül lévő szöget úgy kapjuk meg, hogy azt a kinti szöget kivonjuk 180-ból.

A másik pedig, amit tudni érdemes, hogy a háromszög belső szögeinek összege 180°. Vagyis:
`x + 180-(x+22) + x+6 = 180` `" /" -180`
`cancel x cancel (-x)-22 + x+6 = 0`
`x - 16 = 0` `" /" +16`
`x = 16°`
Módosítva: 4 éve
0