Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számolás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
Üdv hogy tudom kiszámolni a 2l 1/4 ét? 3/4ét? Köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Elosztod a nevezővel és megszorzod a számlálóval.

`2:4*1=0,5`
`2:4*3=1,5`

Vagy ha százalékba átszámolod:
`1:4=25%`
`3:4=75%`

És akkor a kettőt `0,25`-tal vagy `0,75`-tel szorzod meg.
Módosítva: 4 éve
0