Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


8,

`4/(5a)-2/(15a)` = `(12-2)/(15a)` = `10/(15a)` = `2/(3a)`

9,

`(a^2-6a+9)/(a-3)` = `(a-3)^2/(a-3)` = `a-3`

10,

`(a^2b^2-ab)/(ab-1)` = `(ab*(cancel(ab-1)))/(cancel(ab-1))` = `ab`

11,

a,

`1/(a+b)*1/(a-b)` = `1/(a^2-b^2)`

b,

`(1/(a+b))/(1/(a-b))` = `1/(a+b)*(a-b)/1` = `(a-b)/(a+b)`

12,

a,

`1/(a+b)+1/(a-b)` = `((a-b)+(a+b))/(a^2-b^2)` = `(2a)/(a^2-b^2)`

b,

`1/(a+b)-1/(a-b)` = `((a-b)-(a+b))/(a^2-b^2)` = `(-2b)/(a^2-b^2)`.
0