Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5.
a) `x^2-16 = (x-4)color(red)((x+4))`, mivel `a^2-b^2 = (a-b)(a+b)`
b) `(2x-5)^2 = 4x^2 - 20x +25 = x^2 - color(red)((20x - 3x^2)) + 25`
c) `4x^2+32x+64 = (2x)^2 + 2*2x*8 + 8^2 = (color(red)(2x+8))^2`, mivel `(a+b)^2 = a^2 + 2ab + b^2`

6.
`a^3 - 27 = a^3 - 3^3 = (a-3)(a^2+3a+9)`, mivel `a^3-b^3 = (a - b)(a^2 + ab + b^2)`

7. Nincs rajta mit elvégezni, de közös nevezőre lehet hozni...
`3/a + 3/b = 3/a*b/b + 3/b*a/a = (3a+3b)/(ab) = (3(a+b))/(ab)`
Módosítva: 4 éve
2