Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyökös exponenciális egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
392
Oldjuk meg a valós számok halmazán az alábbi egyenletrendszert:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
exponenciális, Egyenletrendszer, gyökös
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Én így közelíteném meg:
`(x^sqrt y)^sqrt y = x^4`
`x^(sqrt y*sqrt y) = x^4`
`x^y = x^4`

Ez akkor teljesül, ha
`"I". y=4`. Ekkor
`x^sqrt 4 = x^2 = 4`
`x = +-2`

Vagy `"II". x=1`. Ekkor pedig
`y^sqrt y = 1^4 = 1`
`y = root(sqrt y)(1) = 1`
Módosítva: 4 éve
1