Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számfogalom

Főoldal » Középiskola » Matematika
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2, Nem racionális: `root()(2)`, `pi`, `-5,67891011...` (mondjuk az utolsóról nehéz eldönteni, ez akár ismétlődhet is)

3,

a, racionális szám legyen, de nem lehet egész; pl `1/2`

b, bármely természetes szám jó. pl. 1.

4,

`1/2008` = `2/4016` = `4/8032`

`1/2007` = `2/4014` = `4/8028`

Akkor legyen a `4/8031`, `4/8030` és `4/8029`. ;)

5,

A: `1-1/2+1/4-1/8` = `(8-4+2-1)/8` = `5/8` ; ennek a reciproka `8/5`

B: `3/2:4/3:1/2` = `3/2*3/4*2` = `18/8` = `9/4`, ennek a reciproka `4/9`

Az A reciproka 1-nél nagyobb, a B reciproka 1-nél kisebb; A nyert.

6,

a, helytelen, most akkor kettőnél nagyobb vagy háromnál?

b, helytelen, a sorrendet növekvő irányba adjuk meg.

c, -1-től nem haladunk `-oo`-ig, cseréljük fel; helytelen. Egyébként meg `-oo`-nél nyitott a halmaz.
1