Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek oszthatóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
8,

Visszafelé érdemes haladni.

a,

`1000_2` = `0*2^0+0*2^1+0*2^2+1*2^3` = `0+0+0+8` = 8

b,

`10101_2` = `1*2^0+0*2^1+1*2^2+0*2^3+1*2^4` = `1+0+4+0+16` = 21

9,

28 = `7*4`

A 4 négyzetszám, ha 7-tel szorzod, akkor `7^2*2^2`-t kapsz, ami `14^2` négyzetszám.

10,

`2^8*3^5*5^6*7^10` = `(2^6*5^6)*"a többi"` = `10^6*"a többi"`; ez pedig hat darab nullát jelent.

11,

Hattal akkor osztható egy szám, ha páros és a számjegyek összege osztható hárommal.

1+0+1+0+1+0+x = 3+x.

x páros és osztható 3-mal, tehát a 0 és a 6 a megoldás.

12,

A maradékok lehetnek 0, 1, 2, 3, 4.

13,

Egy szám akkor osztható százzal, ha az utolsó két számjegye nulla.

x = 0 és y bármilyen számjegy lehet (0-9).
0